De populairste kunstplanten op dit moment

Kunstplanten en kunstbloemen profiteren al een aantal jaar van toenemende belangstelling van zowel consumenten als zakelijke klanten. Komend jaar zal deze trend verder groeien en zullen kunstplanten en kunstbloemen een grote rol spelen in het sfeervol aankleden van diverse ruimtes. Kunstplanten zijn er in verschillende soorten en maten: groot, klein, met een fijn of een grof blad, met een enkele of vertakte stam, etc. Staat het aanschaffen van een kunstplant ook al een tijdje op jouw lijstje, maar heb je geen idee welke je moet kiezen? Lees dan snel verder, want in deze top 6 vind je de meest populaire kunstplanten van dit moment.

Palm Chamaedorea

Kunstplant Palm Chamaedorea is een palm met veel en tevens verfijnde bladeren waardoor deze een speelse, volle maar ook luchtige uitstraling heeft. De Chamaedorea is beschikbaar in zowel een lage palm variant, waarbij het blad laag aan de stam begint, als ook in een hoge en bamboescheuten variant. De frisse kleuren van het blad  voegen veel sfeer toe aan een ruimte en zorgen voor een warme uitstraling. 

Ficus Liana

De Ficus Liana is een volle kunstplant met een prachtige houten stam en veel kleine groene blaadjes. De stam is gemaakt van meerdere lianen van echt hout waardoor deze kunstplant super realistisch oogt. Niet gek dus dat dit een van de meest verkochte kunstplant uit onze collectie is.

Ficus Elastica

De Ficus Elastica is een populaire Ficus soort. De plant, ook wel de 'Rubberplant' genoemd, heeft dikke, rubberachtige bladeren die de kunstvariant een levensechte uitstraling geeft. De kunstplant heeft een volle look en is gemaakt op meerdere houten stammen.

Ficus Lyrata

Deze kunstplant heeft mooie grote bladeren met een duidelijke nerfstructuur waardoor hij gelijk in het oog sprint. De stam van de Ficus Lyrata heeft een grove structuur en heeft daardoor een zeer realistische uitstraling. Deze kamerplant wordt ook wel tabaksplant of vioolbladplant genoemd en blijft een favoriet als het aankomt op het sfeervol aankleden met groen in huis.

Strelitzia

Met de Strelitzia, ofwel paradijsvogelplant, haal je een tijdloze favoriet in huis. Deze grote kamerplant is een stamloze plant met lange bladeren van ongeveer 30-40 cm, die aan de onder- en bovenkant smal zijn en in het midden breed uitlopen. Wij hebben twee soorten Strelitzia kunstplanten in ons assortiment. De gewone Strelitzia en de Strelitzia Nicolai. Het blad van de Nicolai heeft meer kleurverschil en is lichter van kleur.

Eucalyptus

De Eucalyptus is een bekende tuinplant maar wordt ook steeds populairder in de hoedanigheid van een kamer(kunst)plant. In ons assortiment verkopen we diverse formaten Eucalyptus kunstplanten voor binnen. De bladeren van de eucalyptus zijn sikkelvormig en grijs/groen van kleur waardoor je deze plant heel mooi in een zacht interieur kan plaatsen.

Ben je op zoek naar een mooie kunstplant? Een overzicht van al onze kunstplanten vind je via de onze Kunstplanten pagina. Zoek je meer inspiratie voor aankleding met kunstgroen? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

FloraWorks