Modelleren van een kunstplant

Bij FloraWorks streven we ernaar dat onze kunstplanten zo mooi en lang mogelijk in het interieur van onze klanten blijven staan. Om dit te realiseren, hebben we een aantal tips, tricks en richtlijnen voor styling en de algehele uitstraling op een rij gezet. In dit blog gaan we dieper in op hoe je een kunstplant goed in model brengt en hoe je de uitstraling van je plant naar een hoger niveau tilt.

Stap 1: Het modelleren van een kunstplant
Kunstplanten van FloraWorks worden in speciale verzenddozen voor planten verzonden, zodat ze zo goed en veilig mogelijk bij jou thuis aankomen. Vaak komen de planten dicht op elkaar verpakt uit de verpakking. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan het in model brengen van jouw kunstplant om een natuurgetrouw resultaat te bereiken. Na het uitpakken kun je de plant direct uitvouwen en volledig naar wens modelleren. Wij raden aan om de productafbeeldingen en sfeerbeelden op onze website als referentie te gebruiken, omdat deze de realistische vorm van de levende tegenhanger zo goed mogelijk benaderen.

Kunstplanten zijn eenvoudig in model te brengen omdat ze een flexibele constructie in de takken en bladeren hebben. De meeste takken en bladeren hebben metalen draden aan de binnenkant. Let erop dat je deze in een ronde vorm buigt, dit oogt het meest natuurlijk. Het helpt om hierbij twee handen te gebruiken: één hand plaats je op de tak of het blad, en de andere plaats je eronder, zodat je subtiel een mooie ronding in het blad of de tak kunt creëren. Tijdens het modelleren is het handig om af en toe van een afstand naar de kunstplant te kijken om te zien waar nog aanpassingen nodig zijn. Wanneer alle individuele takken en bladeren zijn gebogen, zorg je ervoor dat ze ook mooi verdeeld en gelijkmatig over de plant zijn verspreid. Dit zorgt voor een voller en evenwichtig aanzicht van de kunstplant. Sommige kunstplanten worden gedemonteerd geleverd. Dit betekent dat een deel van de vertakkingen in de hoofdstam moet worden geplaatst. Dit doe je eenvoudig door de stam van de vertakking in de desbetreffende verbinding van de hoofdstam te schuiven. Als er tijdens het modelleren van de plant een blad losraakt, kun je dit meestal eenvoudig oplossen door het blad stevig en transparant vast te lijmen. Breng een kleine hoeveelheid lijm aan op het uiteinde van de steel en druk het blad voorzichtig op zijn plaats.

Stap 2: Plaats je kunstplant in een mooie sierpot
Een mooie plant komt nog beter tot zijn recht in een bijpassende sierpot. De meeste kunstplanten van FloraWorks worden in een plastic binnenpot met cement geleverd. Deze binnenpotten zijn niet bedoeld als sierpot, dus we raden altijd aan om de plant in een buitenpot te plaatsen. De binnenpot zorgt wel voor een stevige basis en is compact van formaat, waardoor deze perfect in een buitenpot of sierpot kan worden geplaatst. We raden aan om de binnenpot op de gewenste hoogte en in het midden van de buitenpot te plaatsen en deze vervolgens stevig vast te klemmen met bijvoorbeeld een (piepschuim) mal, hydrokorrels of eventueel echte aarde.

Stap 3: Maak het geheel af met een passende bodembedekker
Met een mooie bodembedekking til je de algehele uitstraling van je kunstplant in de sierpot naar een hoger niveau. Werk het bovenste laagje van de sierpot daarom altijd af met een mooie bodembedekking. Geschikte bodembedekkers zijn bijvoorbeeld fijne of grove houtsnippers, kokossnippers, sierstenen of hydrokorrels.

Een kunstplant vereist wat tijd en aandacht voordat je deze een mooi plekje in je interieur geeft. Met de bovengenoemde tips en tricks zorg je ervoor dat je kunstplant optimaal tot zijn recht komt en nog realistischer oogt. Als je er niet uitkomt of vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde artikelen
Onderhoud van kunstplanten