Zo kies je de perfecte pot voor iedere kunstplant

Of het nou om je woonkamer, badkamer of slaapkamer gaat, er is altijd wel ergens plek voor een mooie kunstplant. Planten zijn niet alleen essentieel voor het creëren van sfeer in een ruimte, maar hebben ook invloed op ons welzijn en de functionaliteit van een ruimte. Natuurlijk wil je dat je kunstplant er stralend en op zijn best uitziet, en daarbij is het selecteren van de juiste sierpot van essentieel belang. De juiste sierpot kan een groot verschil maken en de algehele uitstraling van je kunstplant verbeteren. Het is belangrijk om een buitenpot te kiezen die qua stijl, kleur en grootte goed past bij zowel de plant als je interieur. In dit blog geven we je diverse tips & tricks voor het uitkiezen van de juiste sierpot.

Formaat en vorm

Bij het kiezen van een geschikte maat pot voor kunstplanten zijn overwegingen zoals wortelgroei en toekomstige omvang niet van belang. De focus ligt voornamelijk op esthetiek en functionaliteit. Kunstplanten worden doorgaans geleverd in kleine plastic binnenpotten, die verzwaard zijn met beton, zand of cement om stabiliteit te garanderen. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de plant onderaan, waardoor deze stevig blijft staan. Het is echter belangrijk dat de diameter en hoogte van de binnenpot passen bij de opening van de buitenpot. Voor kleine planten tot ongeveer 25-30 cm kan dit precies of nagenoeg passen, maar bij grotere kunstplanten is de verhouding tussen de binnen- en buitenpot vaak veel groter.

Materiaal en afwerking

Ga voor een pot die de esthetiek van de plant aanvult zonder te overheersen. Bedenk ook of je een opvallende pot wilt die als een statementstuk fungeert, of liever een meer subtiele pot die de plant zelf laat schitteren.

FloraWorks