Alle kunststelen

Onze collectie kunststelen bestaat uit een uitgebreide selectie aan kwalitatieve bloemenstelen, bloesemtakken, bessentakken, grassen, bladgroen en overige kunsttakken.

Sorteren op:
Sorteren op:

MOOIE KUNSTSTELEN ONLINE KOPEN

In onze collectie kunststelen vind je een uitgebreide selectie aan kwalitatieve bloemstelen, bloesemtakken, bessentakken, grassen, bladgroen en overige kunsttakken. Deze stelen zijn gemaakt van zijde en kunststof en zijn met veel zorg en aandacht geselecteerd, zodat ze er net zo levendig en mooi uitzien als echte bloemen.

UITGEBREIDE COLLECTIE LOSSE STELEN

Bij het samenstellen van onze collectie kunststelen hebben we ons gericht op kwaliteit en veelzijdigheid. Met een breed scala aan kleuren, vormen en maten kun je je creativiteit de vrije loop laten en prachtige arrangementen creëren die je persoonlijke stijl weerspiegelen. Onze kunststelen zijn onderverdeeld in bloemstelen, bloesemtakken, bessentakken, bladgroen, grassen en overige kunsttakken. Hoewel voornoemde stelen divers en uniek zijn, kunnen we ze grofweg indelen in drie verschillende categorieën. De eerste categorie bestaat uit bolvormige kunstbloemen. Bolvormige bloemen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een ronde en compacte vorm. Ze worden gekenmerkt door een symmetrisch arrangement van bloemblaadjes rond een centrale kern. Voorbeelden van een bolvormige bloem zijn een roos, pioenroos, chrysant, dahlia, allium, anemoon, ranonkel, zonnebloem en hortensia. De dicht opeengepakte bloemblaadjes creëren een weelderige en volle uitstraling, waardoor ze geliefd zijn in boeketten en bloemstukken. De tweede categorie stelen zijn de aarvormige kunststelen. Aarvormige stelen hebben een kenmerkende langwerpige vorm, waarbij de individuele bloemen, haren of knoppen langs een centrale stengel gerangschikt zijn. Ze kunnen een rechte, verticale aar vormen of een gebogen, hangende aar hebben. Populaire aarvormige bloemen zijn de gladiool, delphinium, liatris, leeuwenbek, stokroos, buddleja en amaranthus. Aarvormige bloemen hebben vaak een elegante uitstraling en geven hoogte aan een boeket. De laatste categorie stelen bestaat uit kunststelen die vertakken. Vertakte stelen zijn bloemsoorten die zich ontwikkelen op meerdere vertakkingen van de hoofdstengel. Elke vertakking kan op zijn beurt weer secundaire vertakkingen hebben, waardoor een complex netwerk van bloemen of knoppen ontstaat. Een voorbeeld van een kunststeel met vertakte bloemen of knoppen is de hortensia, bougainville, anjer, distel, eucalyptus of olijftak. De talrijke kleine bloemhoofdjes die samenkomen op de vertakkingen geven veelal een luchtig effect, waarbij ze in een boeket zorgen voor vulling en verbinding.

DE VOORDELEN VAN KUNSTBLOEMEN

Kunstbloemen hebben verschillende voordelen ten opzichte van verse bloemen, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor veel mensen. Hier zijn enkele van de voordelen van kunstbloemen:

1. Lange levensduur en onderhoudsarm: Kunstbloemen behouden hun frisse en levendige uitstraling gedurende lange tijd. In tegenstelling tot echte bloemen verwelken ze niet en hebben ze geen water of verzorging nodig. Kunstbloemen blijven altijd mooi en vereisen alleen af en toe wat stof verwijderen om ze er fris uit te laten zien.

2. Allergievriendelijk: Voor mensen met allergieën voor pollen of gevoeligheden voor bloemen kunnen kunstbloemen een geweldig alternatief zijn. Ze produceren geen stuifmeel en hebben geen geur, waardoor ze een allergievriendelijke optie zijn om een ruimte op te fleuren.

3. Duurzaamheid: Kunstbloemen zijn gemaakt van materialen zoals zijde, kunststof of andere synthetische vezels. Deze materialen gaan lang mee, waardoor kunstbloemen een duurzaam alternatief vormen voor echte bloemen. Bovendien vermijd je het gebruik van bestrijdingsmiddelen die vaak worden gebruikt bij de teelt van echte bloemen.

4. Veelzijdigheid: Kunstbloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten. Ze kunnen worden aangepast aan je specifieke smaak en interieurontwerp. Bovendien zijn sommige kunstbloemen flexibel en kunnen ze in verschillende arrangementen worden geplaatst, waardoor je de vrijheid hebt om creatief te zijn en je eigen unieke stijl tot uiting te brengen.

ONDERHOUD KUNSTBLOEMEN

Met een aantal eenvoudige tips kun je ervoor zorgen dat je kunstbloemen er altijd fris en levendig uitzien. Het belangrijkste aspect van het onderhoud van kunstbloemen is het regelmatig afstoffen van stof en vuil welke zich ophopen op de bloemblaadjes en bladeren. Je kunt een zachte doek, plumeau of een föhn op een koele stand gebruiken om voorzichtig het stof weg te vegen of weg te blazen. Daarnaast is het belangrijk om kunstbloemen zoveel mogelijk te beschermen tegen verkleuring. Dit doe je door ze uit direct zonlicht te houden. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan de kleuren van de bloemen doen vervagen. 

HET UITKIEZEN EN SAMENSTELLEN VAN KUNSTBLOEMEN

Of je nu een kunstboeket samenstelt, meerdere van dezelfde losse stelen bij elkaar plaatst of gewoon geniet van een enkele kunstbloem in een vaas, het kiezen van de juiste kleurencombinatie kan een groot verschil maken in de algehele uitstraling en sfeer. Kunstbloemen komen voor in een breed scala aan kleuren, van zachte pasteltinten tot felle en levendige kleuren. Rood, geel, oranje, roze, paars, blauw en wit zijn enkele van de meest voorkomende kleuren die we in bloemen tegenkomen. Elke kleur draagt zijn eigen symboliek en emotie met zich mee.

Rode bloemen staan vaak symbool voor liefde, passie en kracht. Denk aan een rode roos, rode klaproos, of rode anjer. Rode kunstbloemen vallen op en trekken direct de aandacht. Gele kunstbloemen daarentegen stralen vrolijkheid, energie en optimisme uit. Een gele zonnebloem, gele madelief of gele tulp zijn enkele voorbeelden van gele bloemen die een heldere en levendige uitstraling hebben. Oranje bloemen wekken warmte, enthousiasme en vreugde op. Een oranje lelie of oranje gerbera zijn prachtige voorbeelden van oranje bloemen die een levendig kleuraccent kunnen toevoegen aan een vaas. Roze bloemen worden vaak geassocieerd met zachtheid, tederheid en vrouwelijkheid. Denk aan een roze roos, roze pioenroos of roze anemoon. Paarse kunstbloemen vertegenwoordigen vaak luxe, spiritualiteit en mysterie. Een paarse campanula of paarse delphinium zijn paarse bloemen die een vleugje elegantie aan een kleurenschema kunnen toevoegen. Blauwe kunstbloemen stralen vaak rust, sereniteit en harmonie uit. Een blauwe hortensia, blauwe delphinium of een blauwe distel zijn voorbeelden van bloemen met een rustgevende blauwe kleur. Witte bloemen worden geassocieerd met puurheid, onschuld en zuiverheid. Ze kunnen een gevoel van verfijning en elegantie brengen. Een witte lelie, witte orchidee en witte magnolia zijn prachtige voorbeelden van witte bloemen die een sfeer van verfijning creëren.

Bij het samenstellen van een mooi kleurenpalet is het belangrijk om rekening te houden met de harmonie en contrast tussen verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor een monochroom palet, waarbij je verschillende tinten van dezelfde kleur combineert voor een rustige en elegante uitstraling. Bijvoorbeeld verschillende tinten roze bloemen gecombineerd met groen blad. Wanneer je een levendiger effect wilt creëren, kun je complementaire kleuren gebruiken, zoals blauw en oranje of geel en paars. Deze kleurencombinaties zorgen voor een sterk contrast en kunnen een opvallend visueel effect creëren. Je kunt ook kiezen voor analoge kleuren, die naast elkaar liggen in het kleurenwiel, zoals rood en oranje of paars en blauw. Deze combinaties zorgen voor een harmonieus en rustgevend effect. Een voorbeeld is een boeket met paarse irissen en blauwe hyacinten.

Het samenstellen van een mooi kleurenpalet is een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Experimenteer met verschillende kleuren en combinaties om te ontdekken wat het beste bij jouw stijl en de gewenste sfeer past. Of je nu kiest voor levendige contrasten of subtiele harmonie, kunstbloemen bieden eindeloze mogelijkheden om kleur in je leven te brengen.

VERPAKKEN EN VERZENDEN

Iedere order van ENYA OLIVIA wordt zorgvuldig ingepakt, onze losse kunststelen worden netjes in een doos gebonden waarbij we ervoor zorgen dat de blaadjes en bloemen niet worden samengedrukt of vervormen. Onze bestellingen worden binnen 1 tot 5 werkdagen verwerkt en verzonden. Bij een bestelling met een waarde boven de € 75,- wordt de bestelling gratis verzonden.