Alle kunstplanten

Onze collectie kunstplanten bestaat uit een uitgebreide selectie van kleine tot grote kunstplanten, kunstbomen, grassen, hangplanten en verticaal groen.

Sorteren op:
Sorteren op:

Onze collectie kunstplanten

Als specialist in kunstplanten bieden wij een groot, divers en kwalitatief assortiment kunstplanten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod van kleine tot grote kunstplanten, kunstbomen, grassen, hangplanten en verticaal groen.

Kleine tot grote kunstplanten

Bij FloraWorks verkopen wij diverse maten kunstplanten, van kleine tot middelgrote en grote exemplaren. Elk formaat is geschikt voor een andere toepassing waardoor er voor iedere ruimte en stijl iets passends te vinden is. Kleine kunstplanten zijn bijvoorbeeld perfect voor het toevoegen van subtiele groene accenten aan bijvoorbeeld een hoek van een kamer of kleine ruimtes zoals een wc of badkamer. Middelgrote kunstplanten voegen sfeer toe aan een ruimte zonder overweldigend te zijn. Grote kunstplanten zijn echte blikvangers die een statement maken in elke omgeving. Denk aan majestueuze kunstpalm- of bamboebomen die een tropisch vleugje toevoegen aan binnenruimtes. Deze imposante planten zijn ideaal voor het vullen van grote lege muren, het creëren van groene scheidingswanden in open ruimtes of het benadrukken van de hoogte van hoge plafonds. Grote kunstplanten kunnen ook dienen als indrukwekkende entrees bij recepties, hotels of winkelcentra, waardoor een gevoel van grootsheid en gastvrijheid wordt overgebracht.

Van tropische kunstplanten tot kunstplanten op kantoor

Daarnaast bieden wij een diversiteit aan verschillende soorten kunstplanten. Denk bijvoorbeeld aan tropische kunstplanten met weelderige bladeren en levendige kleuren zoals palmbomen, bananenbomen bamboe’s, monstera’s en varens. Of kunstplanten voor kantoren, welke sfeer met functionaliteit combineren, en zo ideaal zijn voor professionele omgevingen. Populaire keuzes voor kantoren zijn bijvoorbeeld ficus lyrata kunstplanten, dracaena’s, kentia palmen en strelitzia’s. Ons assortiment biedt kunstplanten met echte houten stammen welke een verbluffend realistische uitstraling hebben of kunstplanten met kleine bladeren of juist grote bladeren.

Kwalitatieve kunstplanten

In de wereld van interieurdecoratie hebben kunstplanten, soms ook wel "nepplanten" genoemd, een opmerkelijke transformatie ondergaan. Door het gebruik van kwalitatieve materialen en natuurgetrouwe kleuren zijn deze nepplanten bijna niet meer van echte te onderscheiden.

Waarom kunstplanten

Kunstplanten hebben de afgelopen jaren een steeds prominentere plaats ingenomen in zowel huishoudens als commerciële ruimtes. Hoewel echte planten fris en levendig zijn, bieden planten van kunststof een reeks voordelen die hun populariteit rechtvaardigt.  Kunstplanten hebben geen water, bemesting of dagelijkse verzorging nodig. Dit maakt ze ideaal voor mensen met een drukke levensstijl, reizigers of mensen zonder groene vingers. Voor mensen met allergieën voor pollen of bepaalde planten is de keuze voor kunstplanten een verademing. Daarnast zijn kunstplanten bestand tegen slijtage en veroudering. Ze blijven er jarenlang aantrekkelijk uitzien, wat zorgt voor een blijvende inrichting van je leef- of werkruimte. Dit bespaart niet alleen op vervangingskosten, maar vermindert ook de milieu-impact die gepaard gaat met de productie en afvoer van echte planten. Hoewel de initiële kosten voor kunstplanten kunnen variëren, kunnen ze op de lange termijn voordeliger zijn dan het steeds opnieuw aanschaffen van echte planten en de benodigde onderhoudsartikelen. Kunstplanten dragen bij aan de algehele sfeer van een ruimte. Ze voegen kleur, textuur en visuele aantrekkingskracht toe aan zowel zakelijke als huiselijke omgevingen. Kortom, kunstplanten bieden een prachtige oplossing voor diegenen die willen genieten van de schoonheid van planten zonder de zorgen van onderhoud. Ze zijn duurzaam, veelzijdig en geschikt voor verschillende levensstijlen. Met de steeds verbeterende technologieën worden kunstplanten steeds realistischer en indrukwekkender, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke ruimte.

Onderhoud en levensduur van kunstplanten

Kunstplanten vragen bijna niet om onderhoud. Van tijd tot tijd belandt er stof op de producten en dat ontneemt de realistische uitstraling en zorgt voor een doffe look. Dit kun je makkelijk vermijden door de kunstplant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek of met een stofblazer. Kunstplanten hebben tevens een lange levensduur en gaan makkelijk tien jaar of langer mee mits ze niet in direct zonlicht worden gezet. In de basis zijn kunstplanten voor binnen gemaakt maar sommige kunstplanten hebben een UV-bescherming laag waardoor de levensduur buiten ook verlengd wordt. Echter zal de levensduur niet zo hoog zijn als wanneer de plant binnen wordt gebruikt.

Kunstplanten kopen

Het kopen van een kunstplant is een uitstekende manier om je leefruimte, werkplek of buitenomgeving te verrijken met groen, zonder de gebruikelijke verzorgingsverplichtingen van echt groen. Om een goede beslissing te maken tijdens het kopen van een nepplant hebben wij veel tijd en aandacht besteed onze productfotografie. Mocht je jouw nepplant graag in het echt willen zien dan ben je ook welkom op afspraak in onze showroom.

Kunstplanten in huis

Onze kunstplanten worden zorgvuldig ingepakt, zodat de kunstplanten geen beschadiging oplopen tijdens de verzending. Een kunstplant vraagt om wat tijd en aandacht voordat je deze een mooi plekje in huis geeft. Het is belangrijk om de stelen en bladeren mooi uit te vouwen. De stelen en bladeren zijn voorzien van ijzerdraad zodat deze mooi in model te brengen zijn. De nepplant kun je modelleren op basis van eigen smaak en afgestemd op de plek waar je hem gaat zetten. Wij raden altijd aan om een kunstplant in een mooie pot of mand te zetten en deze af te werken met een passend bodembedekker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtsnippers, sierstenen of hydrokorrels. Bestellingen bij FloraWorks worden standaard binnen 1 tot 3 werkdagen verwerkt zodat jouw nieuwe kunstplant snel in huis is. Indien een afwijkende levertijd geldt, staat dit bij het individuele product vermeld. Bij een bestelling met een waarde boven de €75 wordt de bestelling gratis verzonden.