Kunstboeketten

Onze collectie kunstboeketten bestaat uit unieke en diverse soorten boeketten met zijden bloemen en kunstbloemen van hoge kwaliteit.

LUXE KUNSTBOEKETTEN ONLINE KOPEN

In onze collectie kunstboeketten vind je een breed assortiment aan diverse luxe boeketten met zijden bloemen en kunstbloemen van hoge kwaliteit. Ons assortiment bestaat uit unieke zijden bloemen boeketten in diverse stijlen en kleuren waardoor er voor iedereen een passend kunstboeket verkrijgbaar is.

BOEKETTEN VAN KUNSTSTOF EN ZIJDEN BLOEMEN

Onze kunstboeketten zijn geschikt voor mensen die van verse bloemen houden maar op zoek zijn naar een blijvend en onderhoudsvriendelijk alternatief. Hoewel verse bloemen ontzettend mooi zijn, ervaren de meeste mensen het als een teleurstelling wanneer ze deze binnen één tot twee weken moeten vervangen omdat de bloemen uitgebloeid of verwelkt zijn. Bij zijden bloemen en kunstbloemen bestaat dit ongemak niet. Wanneer je voor hoge kwaliteit kunstbloemen kiest, blijven deze jarenlang mooi. De bloemen die wij verkopen zijn gemaakt van de materialen kunststof en zijde. Iedere kunstbloem wordt nagemaakt op basis van een echte bestaande bloem. De stelen, bloemblaadjes en zelfs de meeldraden van de bloem worden zo exact mogelijk benaderdt. Alles draait om de vorm, kleur en textuur.  Ieder bloemblaadje wordt geverfd en bedrukt waarbij de kleinste details worden nagebootst. De kleuren, materialen en details van iedere bloem zijn daardoor zeer realistisch en natuurgetrouw.

DE VOORDELEN VAN EEN KUNSTBOEKET IN HUIS OF OP KANTOOR

Naastdat kunstbloemen een lange levensduur hebben en steeds realistischer zijn, staan ze ook altijd op hun mooist in bloei in de vaas. Met kunstbloemen ben je niet gebonden aan biologische bloemen van het seizoen maar kun je het hele jaar door genieten van bepaalde bloemsoorten. Een ander groot voordeel van kunstbloemen is dat ze niet gevoelig zijn voor het (binnen)klimaat. Een boeket kunstbloemen kun je gemakkelijk op iedere plek in je woning of kantoor neerzetten. Je hoeft geen rekening te houden met radiatoren, tochtige ramen of een zonnige vensterbank.

TIPS & TRICKS VOOR DE VERZORGING VAN JOUW KUNSTBOEKET

Hoewel kunstbloemen minimale zorg nodig hebben in vergelijking met hun natuurlijke tegenhangers, helpt een beetje onderhoud hun schoonheid te behouden en hun lange levensduur te garanderen. Door deze eenvoudige onderhoudstips op te volgen, geniet je jarenlang van hun levensechte uitstraling:

1. Het is belangrijk om je kunstboeket regelmatig stofvrij te maken. Door de tijd heen kan er zich stof ophopen op de bloemblaadjes en bladeren, waardoor het boeket er dof en levenloos uit kan zien. Gebruik een zachte, pluisvrije doek of een plumeau om het stof voorzichtig weg te vegen en de kleuren weer tot leven te brengen. Als alternatief kun je ook een föhn op de koele stand gebruiken om stof van moeilijk bereikbare plaatsen weg te blazen.

2. Daarnaast is het aan te raden om je boeket van zijden bloemen niet langdurig bloot te stellen aan de felle zon omdat ze dan na verloop van tijd hun kleur verliezen. Plaats je kunstboeket op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt of investeer in speciale UV-beschermende sprays die de kleuren helpen behouden.

3. Als je merkt dat sommige kunstbloemen of bladeren los beginnen te raken, gebruik dan goede lijm om ze stevig vast te zetten. Breng een kleine hoeveelheid lijm aan op het uiteinde van de steel en druk het voorzichtig op zijn plaats.

4. Ten slotte, als je jouw kunstboeket gedurende langere tijd niet gebruikt, is het raadzaam om deze op te bergen in een doos of een speciale hoes om stofophoping en mogelijke beschadigingen te voorkomen. Zorg ervoor dat je het boeket zijden bloemen voorzichtig in de doos of hoes plaatst, zodat de bloemen niet worden samengedrukt of vervormen.

Het onderhoud van kunstboeketten mag dan misschien niet zo intensief zijn als dat van echte bloemen, maar met een beetje zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je kunstboeket jarenlang zijn prachtige uitstraling behoudt.

LOSSE BLOEMSTELEN

In onze kunstboeketten maken we gebruik van drie categorieën bloemstelen. Dit onderscheid wordt gemaakt op basis van de vorm van de bloem. De eerste categorie bestaat uit bolvormige bloemen. Dit zijn vaak de belangrijkste bloemen in een boeket. Het zijn de bloemen die de meeste aandacht vragen en waarnaar je oog het eerst getrokken wordt. Deze bloemen hebben meestal een ronde vorm en zijn vaak kleurrijk. In deze categorie behoren bloemen zoals een: roos, dahlia, anemoon, ranonkel, zonnebloem, pioen en chrysant. Deze bloemen worden centraal in het boeket geschikt zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen. De tweede categorie bloemen zijn de aarvormige bloemen. Deze zijn onvertakt en wijzen als een verticale pluim omhoog. Deze bloemen geven hoogte en diepte aan een boeket en worden vaak in het midden geplaatst. Voorbeelden van een aarvormige bloem zijn: delphinium, liatris, gladiool, leeuwenbek, amaranthus en pampasgras. De laatste categorie bloemen bestaat uit samengestelde bloemen die vertakken. Deze bloemsoorten zoeken graag de breedte op en geven daarmee vulling aan het boeket. Voorbeelden in deze categorie zijn: gipskruid, bougainville, een anjer en een distel. Maar ook veel groen zoals eucalyptus, dennengroen, een olijftak of palmblad.  

HET SAMENSTELLEN EN SCHIKKEN VAN KUNSTBOEKETTEN

Het samenstellen en schikken van een mooie bos kunstbloemen vraagt om zorg en aandacht. Bij FloraWorks werken we in iedere bos met zorgvuldig geselecteerde kunstbloemen. We letten er op dat ieder boeket bestaat uit kwalitatieve zijden bloemen en kunstbloemen en dat uit iedere categorie bloemsoort minstens een aantal bloemen terugkomen. Daarnaast kijken we tijdens het samenstellen goed naar het gebruik van kleur. Er bestaan verschillende stijlen als het gaat om het samenstellen en schikken van boeketten. Zo heb je bijvoorbeeld de Biedermeier techniek die onder de klassieke stijl valt, de botanische bos die wild en weelderig is en de moderne, speelse veldboeketten. Wij verkopen voornamelijk boeketten in de stijl van veldboeketten, waarbij we gebruik maken van unieke stelen en een luchtige manier van schikken. Onze boeketten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Zo vind je bijvoorbeeld zijden boeketten in pasteltinten van één kleurenpalet maar ook boeketten met zijden bloemen in felle en contrasterende kleuren. Het voordeel van onze samengestelde boeketten is dat de losse stelen als geheel perfect bij elkaar passen en de verhouding en het kleurenpalet één geheel vormt zodat je zelf niet meer na hoeft te denken over de perfecte samenstelling. Het is uiteraard ook mogelijk om onze boeketten aan te vullen met losse kunststelen uit ons assortiment losse kunststelen.

VERPAKKEN EN VERZENDEN

Wij pakken ieder kunstboeket zorgvuldig in, zodat deze netjes bij jou thuisbezorgd wordt. Onze boeketten worden met de hand bij elkaar gebonden en verpakt in een stevige doos. Daarnaast hebben we tips & tricks op een rij gezet voor onder andere het schikken van een kunstboeket en het schoonmaken van kunstbloemen.