Monkey Town

Monkey Town

  • Sector: Leisure
  • Locatie: Nederland

Monkey Town bestaat sinds 2001 en is de grootste keten van indoor speeltuinen in Nederland en één van de grootste ketens in Europa. Monkey Town indoor kinderspeeltuinen bieden lokaal, betaalbaar en innovatief speelplezier en een dag vol beleving in een veilige en hygiënische omgeving. Kinderen worden ondergedompeld in een tropenjungle waarin verschillende avontuurlijke elementen voorkomen, zoals een vulkaan, een waterval en een tempel. Voor de ouders is het belangrijk om de dag door te brengen in een comfortabele zitgelegenheid.

In samenwerking met MOOS Studio’s hebben we een beplantingsplan opgesteld om de beleving voor zowel de kinderen als de ouders naar een hoger niveau te tillen. Het jungle thema dat in iedere Monkey Town vestiging terugkomt wordt versterkt door te werken met tropische kunstplanten zoals Japanse Bamboe, Strelitzia’s, Bananenbomen en Alocasia’s. De kunstplanten worden verspreid in het horecazitgedeelte geplaatst en kunnen tevens als afscheiding tussen tafels worden gebruikt. De planten worden opgemaakt in op maat gemaakte plantenbakken en dividers gemaakt van sloophout in combinatie met underlayment platen. In de houten plantenbakken staat het Monkey Town logo gebrand. De houten dividers zijn goed gevuld met planten om voldoende dichtheid te creëren. Voor een speels effect hebben we gebruik gemaakt van verschillende hoogtes.

Door veel groen te gebruiken krijgen de ouders de mogelijkheid om in een comfortabele horecagelegenheid ongestoord een tijdschrift te lezen of hun laptop open te klappen terwijl ze genieten van een goede kop koffie. Door de planten kunnen zij zich beter afsluiten van alle enthousiaste kindergeluiden in de speelzaal. Voor de kinderen maken de planten de beleving van een tropenjungle helemaal af en zijn bovendien "hufterproof".

Joris Naalden, Algemeen Directeur Monkey Town indoor speeltuinen: "Sinds 2019 is ENYA OLIVIA onze vaste partner voor de aankleding van onze nieuwe Monkey Town indoor speeltuinen: de kunstplanten en kunstbomen van ENYA OLIVIA zijn in korte tijd een standaard element in de thematisering van ons concept geworden. De hoogwaardige uitstraling in combinatie met de uitstekende kwaliteit van de kunstplanten en kunstbomen (die bestand zijn tegen intensief gebruik en berekend zijn op het speelgedrag van kinderen) zorgen ervoor dat ons concept naar een nog hoger niveau wordt gebracht. ENYA OLIVIA biedt niet alleen persoonlijke aandacht, maar ook zeer concurrerende prijzen, snelle levertijden en adequate nazorg. Ik beveel ENYA OLIVIA van harte aan voor een ieder die door de bomen het bos niet meer ziet in een markt waarin kwaliteit en service niet vanzelfsprekend zijn!"