Peakz Padel

Peakz Padel

  • Sector: Leisure
  • Locatie: Nederland

Padel spelen in Amsterdam, Groningen, Zwolle, Utrecht, Oisterwijk of Sittard? Dat doe je bij Peakz Padel! Met 10 vestigingen die samen over 60 banen beschikken is Peakz Padel de grootste padel aanbieder in Nederland. Ook nieuwe locaties zijn nog volop in voorbereiding.

Met het ‘pay-and-playmodel’ biedt Peakz Padel spelers de mogelijkheid padel te spelen zonder abonnementen, contributie of andere verplichtingen. Naast meer dan genoeg ruimte voor padel, biedt Peakz Padel alle faciliteiten om een geslaagde dag te hebben. Zo beschikken de verschillende vestigingen over een riant terras, waar na het spelen een drankje en hapje genuttigd kunnen worden.

Het streven van Peakz Padel is erop gericht om haar sportaccommodaties een bepaalde kwaliteit en beleving mee te geven. Vanuit dat oogpunt kiezen zij ervoor om accommodaties te vestigen op locaties in de stad die een industrieel en urban karakter hebben. Om het urban gevoel te versterken worden alle binnenlocaties voorzien van royale kunstbeplanting. Geen kleine tafelplantjes maar grote unieke eye-catchers die zorgen voor een statement en een groene oase. In samenwerking met Design Anders, een ontwerpbureau, hebben wij een basisbeplantingsplan opgesteld die als leidraad voor iedere locatie wordt gebruikt. Zo worden bepaalde plantenbakken, manden en kunstplanten standaard in alle Peakz Padel locaties toegepast. De rest van de groenstyling wordt per locatie bepaald. Op deze manier geven we, ondanks de standaardisering van het merk, elke locatie steeds een uniek en persoonlijk tintje.

De eerste locatie die wij hebben aangekleed met kunstgroen is de padel vestiging in Utrecht. De entree is aangekleed met een lage brede plantenbak gevuld met diverse kunstplanten. Hierdoor is een natuurlijke weg richting de kleedkamers en speelhal ontstaan. Verder is de horeca aangekleed met verschillende vierkante plantenbakken met onder andere een Kentia Palm en verschillende formaten Chamaedorea Palmen. In het horeca zitgedeelte aan de kant van de speelhal staan verspreid zeegras plantenmanden gevuld met hoog kunstgras. De aandacht wordt getrokken naar het centrale punt met zitgedeelte op het terras bij de speelhal. Op deze plek zijn diverse kunstplanten in plantenmanden in sets bij elkaar gezet. Ook zijn in het zitgedeelte diverse hangplanten opgehangen waardoor natuurlijke afscheidingen zijn ontstaan en gezellige hoekjes zijn gecreëerd. De horeca bar hebben we aangekleed met hangend kunstgroen.

Centraal in het gangpad van de speelhal is een grote groene oase gecreëerd, waarmee een statement wordt gemaakt dat goed past in een grote ruimte als deze. Als basis is een grote vierkanten plantenbak toegepast, met daarin een grote Palm, twee formaten Bananenbomen, een Licuala Palm, Zamioculcas en diverse varens en Monstera bladeren. De plantenbak is gemaakt van fiberstone en heeft een matgrijze afwerking.

Wanneer je door de deuren van Peakz Padel loopt, word je overal begroet door het urban en industriële gevoel. Zo ook op de locatie bij Euroborg in Groningen. Op deze locatie hebben we, verspreid over de entree, het horeca zitgedeelte, de horeca bar, het kantoor en de kleedkamers, grijze beton-look plantenbakken met verschillende kunstplanten geplaatst. Ook zijn er diverse plantenmanden gevuld met grassen geplaatst. De eye-catcher van deze locatie is de groene wand grenzend aan het terras bij de padelbanen. Daar hebben we op drie draadpanelen van ieder 2 bij 3,5 meter een groene wand van verschillende soorten klimop en tradescantia gecreëerd. Door de weelderige en speelse look lijkt het alsof de natuur op deze plek van het gebouw zijn gang heeft kunnen gaan waardoor een overwoekerde wand met uitschieters van begroeiing langs de hoge ramen is ontstaan.

Peakz Padel opent haar padelclubs het liefst op bijzondere plekken. Dat is onderdeel van de visie. De sport mag gezien worden, dus liever geen baan ergens in een klein zaaltje, maar wel in grote industriële hallen. Zo heeft Peakz Padel zich ook gevestigd op een voor Zwollenaren bijzondere plek, met historische waarde, namelijk in de IJsselhallen. Op deze locatie zijn er zes indoorbanen en vier outdoorbanen gebouwd. Ook zijn er douches, kleedruimtes, een horecaplek en enkele vergaderruimtes aanwezig. Al deze ruimtes zijn aangekleed met kunstplanten van ENYA OLIVIA. Bovenop de zwarte zeecontainer waarin zich de horecabar bevindt, hebben wij een binnentuin met een oase van kunstgroen gecreëerd. Over een oppervlakte van circa 11 m2 is lage begroeiing afgewisseld met hogere kunstplanten. Aan de balustrade van het gele balkon op de eerste verdieping zijn vijf plantenbakken met een mix van diverse hangplanten opgehangen. Zo is een wand van hangend kunstgroen ontstaan, die vanuit de volledige speelhal goed te zien is.