Vakantiepark BreeBronne

Vakantiepark BreeBronne

  • Sector: Leisure
  • Locatie: Maasbree

BreeBronne, een recreatiepark van circa 34 hectare met dagstrand, horeca en vergunningen voor grootschalige verblijfsrecreatie, heeft een nieuwe invulling gekregen onder de bestaande naam. Eigenaar Roy Hermans heeft enthousiast zijn plannen met ons gedeeld, waarbij in een periode van circa 10 jaar het gehele vakantiepark zal worden opgeknapt, het dagstrand weer aantrekkelijk zal worden gemaakt en maar liefst 500 luxe vakantievilla’s zullen worden gerealiseerd.

In het ‘’nieuwe BreeBronne’’ zullen sfeer en beleving hoge prioriteit krijgen en beplanting zou daaraan een belangrijke bijdrage moeten leveren. Dit vormde de aanleiding voor het contact met ons bedrijf. De opdrachtgever zocht een partner die de aankleding met kunstbeplanting van alle algemene ruimtes van het park, van de lobby tot het kantoor, de horecagelegenheden, het zwembad en de campingwinkel zou verzorgen. Die partner heeft hij gevonden in ENYA OLIVIA.

Wij zijn aan de slag gegaan met het ontwerp van een passend groenplan en hebben, door middel van een uitgebreide offerte inclusief moodboard, een helder beeld van het beoogde eindresultaat geschetst. Na een enthousiast offertetraject hebben wij de opdracht gekregen om het opgestelde beplantingsplan te realiseren.

De ingang, lobby en receptie van BreeBronne zijn sfeervol aangekleed met een moswand, diverse kunstplanten en een kleurrijk kunstboeket. De moswand brengt een stukje van de natuur van Maasbree naar binnen en verwelkomt bezoekers meteen op een rustgevende en vriendelijke manier. In de lobby kunnen gasten ontspannen wachten in comfortabele en kleurrijke fauteuils. Het kleurrijke kunstboeket sluit hier mooi bij aan en wordt ieder kwartaal gewisseld en aangepast aan het seizoen. Verder zijn in de lobby diverse grote kunstplanten in matzwarte, moderne en strakke potten geplaatst.

Het kantoor van de medewerkers van BreeBronne is aangekleed met diverse single kunstplanten in matwitte plantenpotten. Verder is voorzien in een natuurlijke afscheiding tussen de lobby, de receptie en het kantoor door middel van roomdividers met kunstplanten erin. Dit alles heeft geresulteerd in een prettige werkomgeving.

Voor de aankleding van de Bistro hebben we aansluiting gezocht bij de bestaande materiaal- en kleurkeuze. De bruingroene tinten van het interieur komen mooi terug in de unieke potten van de Oyster collectie en de koperen potten van de Rough collectie. Er is gekozen voor een mix van grote kamerplanten, schalen gevuld met kunstplanten en (kunst)hangplanten.

Het Italiaanse restaurant, Mama Italia, is geheel in Italiaanse stijl aangekleed. Er zijn meerdere kunstolijfbomen in wijnvaten geplaatst, afgewerkt met bijpassende bodembedekkers. Verder is een aantal stijlvolle vazen opgemaakt met frisse citroen- en Wisteria takken. De sfeer van het restaurant is doorgetrokken naar het aangrenzende overdekte terras, waar gasten kunnen genieten van Italiaanse lekkernijen onder een paarse hemel van Wisteria kunsttakken.

Naast het centrumgebouw en uitkijkend over het water kom je bij een beachbar. Deze heeft een Ibiza vibe en de sfeer daarvan is leidend geweest voor de keuze van de beplanting. Zo hebben we gekozen voor Bohemian manden gemaakt van zeegras en cement, waarin een combinatie van verschillende formaten palmen is geplaatst. De bovenkant van de manden is afgewerkt met gepreserveerd natuurmos.

Ook in het subtropisch zwembad, geanimeerd in bosthema, mochten geen (kunst)planten ontbreken. De kunstplanten zijn hier hufterproof bevestigd en maken een centraal onderdeel uit van het zwembad.

In november 2020 ontving vakantiepark BreeBronne hun 5e ster waarmee het is toegetreden tot de Europese top. Wij zijn erg blij met de fijne samenwerking en trots dat we met onze interieurbeplanting aan de beleving van vakantiepark BreeBronne hebben mogen bijdragen.