Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool

  • Sector: Onderwijs
  • Locatie: Sittard

Ligne, een gloednieuw gebouw in het centrum van Sittard, is een van de locaties van Zuyd Hogeschool. Naast collegezalen en klaslokalen biedt Ligne ook ruimte aan een museum, filmhuis en een bibliotheek. De openbare ruimtes herbergen diverse ontmoetingsplekken, als het ware de ‘harten’ van de hogeschool. Door tweedehands meubels circulair in te zetten, is een huiselijk en vintage tijdsbeeld ontstaan. Om die huiselijke sfeer te versterken mochten wij deze ruimtes verder aankleden met kunstgroen.

Voor de aankleding van de entresol bij het filmhuis hebben we zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de bestaande inrichting. De entresol is aangekleed met diverse room dividers welke gevuld zijn met kunstgrassen. Daarnaast is de entresol aangekleed met twee grote Ficus Lyrata planten in twee grote potten. De potten zijn gemaakt van het sterke materiaal fiberstone en hebben een matzwarte afwerking. Boven de lange hoge tafels zijn in totaal twaalf diverse hangplanten opgehangen.

Voor de aankleding van het restaurant hebben we rekening gehouden met de wens om de ruimte in twee delen te kunnen opsplitsen. We hebben daarom gebruik gemaakt van verschillende lange room dividers welke gevuld zijn met twee formaten Palm Chamaedorea planten, waardoor een natuurlijke afscheiding is gecreëerd. De room dividers zijn voorzien van wielen zodat deze gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Verder is er een lage vierkante pot van met meerdere grassen geplaatst. De room dividers en pot zijn eveneens gemaakt van fiberstone en hebben een glanzend witte afwerking. Aan de wand zijn diverse wandpotten met hangplanten bevestigd.