Treacle & Spice

Treacle & Spice

  • Sector: Horeca
  • Locatie: Maastricht

In oktober 2020 werd Maastricht een prachtig Cake Atelier rijker. Treacle & Spice opende haar deuren: De place to be voor “sweet cravings” en prachtige cake designs. Het hele atelier ademt sfeer, warmte en overvloed en daar kun je niet omheen als je er langs loopt.

Geïnspireerd door the Doors of London en Moyses Stevens hebben we samen een sprookjesachtige bloemeninstallatie van kunstbloemen, passend bij de cakes, cookies en andere heerlijke goodies, ontworpen en geïnstalleerd.

Zoals vrijwel bij alle installaties zijn we gestart we vanuit een basis met kippengaas, waarbij het kippengaas in de gewenste vorm wordt gekneed tot een grillig geheel. Vervolgens hebben we klimop als vuller gebruikt om het kippengaas te bedekken. Door de klimop op veel plekken uit te laten steken hebben we een natuurlijke en weelderige vorm van de installatie gecreëerd.

Daarna hebben we de focusbloemen voor de installatie gekozen. Focusbloemen zijn de belangrijkste bloemen van elk bloemwerk. Het zijn de bloemen die de meeste aandacht vragen en waarnaar het oog het eerst getrokken wordt. Deze bloemen hebben meestal een ronde vorm. Omdat de installatie bij Treacle & Spice vrij groot is hebben wij een groot formaat kunstbloemen gekozen, rozen en anjers. Ten slotte hebben we er nog extra luchtige en fijne kunstbloemen aan toegevoegd, gipskruid en Lathyrus, om het geheel de gewenste extra sprookjestouch te geven.

Het allerbelangrijkste bij bloemschikken is zonder twijfel het gebruik van kleur. Kleuren domineren je hele bloemenwerk. Wil je meer weten over het kiezen van het juiste kleurenpalet? Lees dan onze blog "Zo stel je het ideale kleurenpalet voor je (kunst)bloemenwerk samen".